Kunstlijn Haarlem | Reflecties op kleur en vrijheid

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Kunstlijn Haarlem | Reflecties op kleur en vrijheid

3 november I 08:00 - 23:30

Larissa Neslo en Dik Box, twee geweldige kunstenaars met compleet verschillende achtergronden, starten tijdens de Kunstlijn hun exposities in de cellen 2 en 3 in de Koepel in Haarlem, welke te bezoeken zullen zijn tot het voorjaar van 2025.  Daarnaast vewelkomen we tijdens de Kunstlijn Haarlem Henk Stoffels met een kortlopende expositie in cel 1. Voor kinderen is er op zondag 3 November een KinderKunstlijn Workshop, waarbij onder begeleiding van Larissa Neslo,  kinderen worden uitgedaagd om de betekenis van vrijheid te tekenen.

 

KUNSTLIJN HAARLEM
2-3 november & 9-10 november

Feestelijke Opening
Zaterdag 2 november, 17:00

KinderKunstlijn Workshop
Zondag 3 november 14.00 – 16.00
Kinderen van 4 tot 12 jaar, vrije inloop.

 

Larissa Neslo. Cel 02: ‘The Story Behind an Image’ | Wand Deli Café: ‘Dushi Fortuna’
In Cel 02 toont Larissa Neslo de videoinstallatie The story behind an image’ over het beeld van een donkere huid en hoe dat kan veranderen door de tijd. Voor de wand bij het Deli Cafe zit op een bankje mevrouw Fortuna, een jeugdherinering van Larissa aan een lotenverkoopster op Curacao en wat ze dacht als jong meisje: deze arme vrouw verkoop loten om wat extra geld te verdienen, terwijl ze mischien wel miljoenen in haar hand heeft.

Dik Box. Cel 03: ‘What we don’t want’ | Koepelplein: ‘Kinetische sculptuur
In Cel 03 is (door de tralies heen) de Installatie ‘What we don’t want’ te zien van Dik Box. We zien een boot gemaakt van reclamefoldersnippers en een mensbeeld die duidelijk te groot is voor het vaartuig. De voormalige functie van de Koepel inspireerde Dik Box tot deze installatie, die een verbeelding is van de (moeizame) pogingen van de mens om te ontsnappen aan overproductie van de consumptiemaatschappij en de gevolgen daarvan. Tijdens de twee Kunstlijn-weekenden toont Dik Box bovendien een kinetische sculptuur gemaakt van bamboe.

De werken van Larissa Neslo en Dik Box zijn te zien tot in het voorjaar van 2025.

Henk Stoffels. Cel 01: ‘Ostrich’
In cel 01 is het werk te zien van beeldend kunstenaar Henk Stoffels. We zien beelden van struisvogels. Henk Stoffels laat indringend zien en voelen dat niet struisvogels hun kop in het zand steken, maar wij, de mensheid, die wel ziet wat veranderd moet worden, maar het toch niet doen.

Het werk van Henk Stoffels is te zien van 2 tot 15 november 2024.

 

Details

Datum
3 november
Tijd
08:00 - 23:30
Series:
Evenementen Categories:
, , ,
Meer informatie & tickets
https://www.kunstlijnhaarlem.nl/