Haarlem Vinyl Festival | Bender at De Koepel

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Haarlem Vinyl Festival | Bender at De Koepel

27 september I 20:00 - 21:00

Tijdens het Haarlem Vinyl Festival geeft de band Bender een mini-concert in de Koepel van Haarlem. Dit optreden staat in het teken van de single en animatiefilm ‘De wereld is je niet vergeten, vriend’. Een unieke samenwerking tussen Bender en kunstenaar Christel Bouwmeester.

Bender toert al vele jaren met succes door het land met een eigen Nederlandstalig repertoire. Op dit moment staat Bender op de planken met het gevarieerde muzikaal liedjesprogramma ‘Nooit weggeweest’. Het is, zoals ‘Muziekweb’ ooit over de muziek van Bender schreef: ‘het ideale tegengif voor de flitsende en ‘oppervlakkige waan van alledag’.

In de zomer van 2024 hebben gitarist Jan Rooijmans, pianist Boris Vissers, contrabassist Jos Caspers en zanger en liedjesschrijver Bert Vissers, gezamenlijk een gloednieuwe EP opgenomen. Op deze EP staan zes Bender-songs die live zijn ingespeeld, waaronder het nooit eerder uitgebrachte lied ‘Dankbaar tevreden’. De EP zal binnenkort te verkrijgen zijn.

Deze editie van het Haarlem Vinyl Festival vraagt de band aandacht voor het lot van de vele(anonieme) burgers, dichters, advocaten en journalisten die zich geweldloos
verzetten tegen ondemocratische en dictatoriale regimes, overal in de wereld. Een prachtig statement dat aansluit bij de geschiedenis van het historische gebouw ‘De Koepel’.

De installatie zelf is ook te bezoeken, buiten het Haarlem Vinyl Festival om, tot halverwege oktober in een van de cellen van de Koepel.

Datum: 27 september
Openingstijden: 20:15 – 21:00
Entree: Gratis

 

Details

Datum
27 september
Tijd
20:00 - 21:00